Monday, December 23, 2013

Speechless, Ya Allah ...




Jika HATI disakiti dengan PENGKHIANATAN, maka balaslah dengan DOA yang BAIK.
Jika PATAH HATI, maka sambunglah dengan BERMUHASABAH diri.
Jika HATI mu sakit, maka BERZIKIRLAH dan mendekatkan diri kepada Allah.
Meskipun semua itu tidak mudah, ketika HATI DISAKITI, cinta diKHIANATI,dan PATAH HATI…. Tetapi ketahuilah bahawa ALLAH sentiasa ada di sisi. 
TETAPLAH terus setia mengabdi diri, kerana ciptaanNYA yang lain setia, pandanglah alam kita akan sedar. Alam berbicara sedang orang-orang yang berfikir sahaja dapat memahaminya. InsyaAllah.

kopi pasta Pakar Cinta :')


Wednesday, December 18, 2013

I'm back !


Assalamualaikum wbt..





Alhamdulillah, finally I'm back !

Setelah sekian lamanya tak berblog. Ini semua disebabkan tak ingat password belogg! =__= 
Itulah siapa suruh buat password banyak sangat, kan dah lupa. Lepas godek2 balik, nasib balik pada asal. Huwaargghh. Bila dah dapat balik akaun ni rasa macam nak tukar je layout blog ni. Dah lama sangat tak hias. Sekali tengok macam belog budak2 pun ada. Padahal tuan punya belog dah tua bangka dah. Ngeh3 :3 Nanti ada masa free nak renovate la belog ni. Nak tukar semua! :D
Motif tulis ni entah apa2 je kan.. Haha saja nak conteng sikit kat belog ni sebab rindu sangat :'D

ok. Bai ^__^




Friday, March 15, 2013

Seandainya..






Seandainya ,
Kehadiranku punca goyahnya imanmu ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca hatimu merana ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca lalainya hatimu ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca lemah dan berkurangnya semangat muhajadahmu ,
Maafkan aku .


Sungguh ,
Itu semua bukanlah niatku .


Ya Allah ,
Ku akui kelemahan dan kesilapanku ,
Seandainya pernah diri ini menjadi punca jauhnya seseorang hamba daripadaMu ,
Ampuniku ya Allah .

Amin ya rabbal al amin.

(,)




Thursday, March 14, 2013

Daisy dan Hannah yang Cute (。❤‿❤。)



Nama dua ekor kucing ni ialah Daisy dan Hannah. Daisy tu yang bulu lebat tu. Hannah pula yang kucing yang warna putih. Dua-dua ni nakal dan comel sangat-sangat ! Hehe








 









Mira tak boleh tengok kucing yang macam ni. Geram okeyy ! They're sooo cuteee   (~)~ 




Hargai Aku :')




Hargai Aku ~ Armada Band


Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku



p/s : deep meaning (,) 





Saturday, January 19, 2013

Oh, demam Peplum !



Assalamualaikum


Lama mira tak update blog ni. Memang rasa teruk sangat 
tahap KEMALASAN melanda ni.
Rasa terbiar sangat blog ni. Kadang-kadang rindu nak update. 
Tapi tak tau nak update apa.
Sekarang ni baru lepas final exam. Rasa lega sikit lepas exam ni. 
Tapi yang paling tak suka praktikal masih tiga minggu lagi nak habiskan. 
Orang lain lepas final dapat juga balik rumah cuti sem. 
Mira plak duduk kat hostel, sambung praktikal. Mood sedih :'(
Orang lain dapat cuti sem sebulan, kita lak seminggu je. 
Itu pun seminggu sebelum masuk sem baru.
Waaa nak nangis rasa. Tapi nasib ada seminggu jugak bagi. 
Kalau tak memang teruk rasa =___=
So tengah rajin ni boleh la nak berbelog sikit. Hehe
Ok sekarang fokus pada tajuk kita dulu. 
Dulu cupcake, macaroon, pavlova, red velvet, durian crepe 
jadi feymes kan kan kan ?? So sekarang ni musim peplum plak ^_^
Peplum ni bukannya makanan tapi pakaian sebenarnya.
Mira pun sekarang tengah gila tengok peplum ni. Cantik sangat. 
Peplum ni pattern zaman Saloma dulu-dulu lagi. 
Orang kata pattern lama ni dah timbul balik. 
Memang ramai dah start jual peplum ni.
Serius memang superb la. Haha
Ni contoh peplum ok?




Yang ni la orang panggil peplum. Dia ada bentuk sikit di bahagian
pinggang tu then ada ropol gitu hehe. Cantik kan?


yang ni dari MINAZ 
mira suka sangat yang ni >.<





 ni plak KZNabihah
kat sini pun banyak pilihan especially untuk orang chubby pun dapat pakai tau ^_^






kat FB ni pun cantik tau Ashanim Dress Lab
Kalau kat sini banyak pilihan. Memang kaler cantik-cantik
Mira pun tak lepas kan peluang beli satu kat sini. 
Pattern lebih kurang macam atas ni. Labuh ok? tak de singkat-singkat ^_^






Moddy pun cantik. Fatin Liyana pun selalu beli kat page ni 






kat sini banyak sangat pilihan. Harga pun memang berpatutan.
antara banyak-banyak yang mira survey, kat page ni la murah.
memang student pun mampu kalau nak beli kan. hehe




~ ok la selamat bershopping kepada peminat peplum. hehe bye :p