Monday, December 23, 2013

Speechless, Ya Allah ...




Jika HATI disakiti dengan PENGKHIANATAN, maka balaslah dengan DOA yang BAIK.
Jika PATAH HATI, maka sambunglah dengan BERMUHASABAH diri.
Jika HATI mu sakit, maka BERZIKIRLAH dan mendekatkan diri kepada Allah.
Meskipun semua itu tidak mudah, ketika HATI DISAKITI, cinta diKHIANATI,dan PATAH HATI…. Tetapi ketahuilah bahawa ALLAH sentiasa ada di sisi. 
TETAPLAH terus setia mengabdi diri, kerana ciptaanNYA yang lain setia, pandanglah alam kita akan sedar. Alam berbicara sedang orang-orang yang berfikir sahaja dapat memahaminya. InsyaAllah.

kopi pasta Pakar Cinta :')


Wednesday, December 18, 2013

I'm back !


Assalamualaikum wbt..





Alhamdulillah, finally I'm back !

Setelah sekian lamanya tak berblog. Ini semua disebabkan tak ingat password belogg! =__= 
Itulah siapa suruh buat password banyak sangat, kan dah lupa. Lepas godek2 balik, nasib balik pada asal. Huwaargghh. Bila dah dapat balik akaun ni rasa macam nak tukar je layout blog ni. Dah lama sangat tak hias. Sekali tengok macam belog budak2 pun ada. Padahal tuan punya belog dah tua bangka dah. Ngeh3 :3 Nanti ada masa free nak renovate la belog ni. Nak tukar semua! :D
Motif tulis ni entah apa2 je kan.. Haha saja nak conteng sikit kat belog ni sebab rindu sangat :'D

ok. Bai ^__^




Friday, March 15, 2013

Seandainya..






Seandainya ,
Kehadiranku punca goyahnya imanmu ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca hatimu merana ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca lalainya hatimu ,
Maafkan aku .

Seandainya ,
Kehadiranku punca lemah dan berkurangnya semangat muhajadahmu ,
Maafkan aku .


Sungguh ,
Itu semua bukanlah niatku .


Ya Allah ,
Ku akui kelemahan dan kesilapanku ,
Seandainya pernah diri ini menjadi punca jauhnya seseorang hamba daripadaMu ,
Ampuniku ya Allah .

Amin ya rabbal al amin.

(,)