Saturday, December 29, 2012

Muse ~ Unintended







You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you



* mira suka dengar lagu ni. dia membawa maksud yang mendalam. huhu sangat touching :'(
~im sorry if i have trouble in your life~


Saturday, November 24, 2012

Mira is here :D






 Assalamualaikum w.b.t

Selamat petang semua. Semua sihat ke tak. Harap-harap semua sihat la kan. Maklumlah sekarang cuaca tak menentu. Kejap panas kejap hujan. Sekarang kat Kelantan, kejap hujan kejap panas. Silap-silap boleh demam. Hari ni hujan dari semalam lagi. Itu pun hujan renyai-renyai je. Nak bangun pagi pun rasa malas. Best tido lagi haha. Hurmm dah lama mira tak update belog ni. Dekat 5 bulan dah tak update. Lagi pun sebelum ni mira hide belog ni sebabnya tak sempat nak update. Tu yang hide dulu huhu. So, hari ni teringin lak nak tengok balik belog ni. Tu yang update sikit. Nampak sangat dah terbiar bleog ni. Sekarang mira tengah praktikal dekat HUSM. Praktikal pun hampir 14 minggu. Haiyakk memang letih. Sekarang baru minggu ke 4. Ada 10 minggu lagi. Argghhh mampu ke tak nak survive sampai tahun depan ni. Tapi nak buat macam mana lagi dah memang tahun akhir. So terpaksa la tempuhi semua tu. Nama pun senior, cuti pun susah nak dapat dah huhu :'( . Ok lah setakat ni jelah. Nanti kalau ada masa lagi mira akan update. Terima kasih sebab sudi melawat belog ni lagi. Sayang ketat-ketat <3 :')











Thursday, June 7, 2012

Harapan




Liriknya yang begitu mendalam. Sedih betul masa dengar lagu ni :'(







Doaku agar kau kan selalu bahagia
Agar kau temui insan tulus menyayangimu
Lepaskanlah diriku kerna keredhaanmu
Bukan kerna dendam jua bukan kerna kau terpaksa

Ku tinggalkan memori bersamamu
Ku undur diri bersama harapan

(Korus)
Tidak kesampaian cinta kita
Kubawa harapan kupendam rahsia
Ku dikejauhan mendoakan
Agar kau bahgia tiada lagi duka
Daku rela mengundur diri
Ku pasti dikaukan fahami…

Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis kuterima ini bukannya kupinta
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku..






Wednesday, June 6, 2012

Wordless Wednesday #9




:'(



Status : sekarang takde mood nak update blog. Sori sangat-sangat. Nanti mood dah stabil mira akan lawat blog yang dah lawat mira. Terima kasih kepada yang sudi melawat blog ni lagi.
Ya Allah permudahkanlah segala urusan ku :(





Tuesday, April 24, 2012

HeonHee ♥







Selamat tengah hari !
Korang kenal tak gambar kat atas ni?? Kalau betul-betul minat mesti tahu sape mereka ni. Hehe mereka ni ialah pelakon dalam cerita MY PRINCESS . Cerita ni cerita korea. Mira suka sangat kalau bab-bab cerita korea. Dari sekolah rendah lagi. Haha memang fanatik dah. Nama pasangan dalam drama ni ialah Kim Tae Hee dan Song Seung Heon. Mereka adalah watak utama dalam cerita ni. Best sangat, ala-ala romantik komedi gitu. Sape-sape yang belum tengok mesti tengok. Mira tak nak review cerita ni. Hehe korang mesti tengok sendiri k .




File:My Princess Correlationship Chart.PNG



Synopsis : An ordinary college student, Lee Seol (Kim Tae-hee), finds out she's a princess and the great grand daughter of the Joseon Dynasty's last Emperor, Emperor Sunjong.The grandson of the Daehan Group, Park Hae-young(Song Seung-hun), is put in charge of educating Seol on proper etiquette. However, Hae-young is put in a precarious situation when he finds himself drawn to Seol, the girl who will take away his inheritance if the monarchy is restored.



Hehe ni sedikit sinopsis cerita ni. Ini pun mira copy kt wiki je. Malas nak taip. Semuanya ada 16 episod dalam cerita ni. Sekarang ni mira tengok balik cerita ni. Pelakon mereka sangat sweet. Memang sesuai untuk watak-watak tu. Hehe


K bai2 ~ HeonHee ♥






Saturday, April 21, 2012

Chocolate Cupcake ♥



Salam petang semua. Alhamdulillah petang hujan lebat sangat. Rasa sejuk je petang ni. Lama tak update. Sibuk sikit sekarang ni. Nak follow balik pun tak sempat. Nanti kalau ada masa free sikit mira akan jejak balik ek. Jangan sedih lak mira tak follow lagi k. Nanti mira follow sapa follower baru mira. Ok :)

Petang ni mira nak share sikit cupcake yang mira buat tengah hari tadi. Hehe ini kali kedua mira buat. Yang 1st dulu tak jadi sangat. Rasa lembik, sekarang dah jadi. Nasib baik kali ni dah jadi. Kalai tak jadi tadi memang malas dah nak buat. Kali ni dibantu oleh sepupu. Hehe dia teror sangat bab memasak ni. Cupcake ni pun jadi sebab dia yang bantu. Resepi yang dia bagi kali ni memang senang je. Takde lah susah sangat. Rasa pun memang sedap. Mira lebih suka kek coklat kukus. So cupcake tadi mira kukus. Kalau kukus memang rasa moist sikit jika dibandingkan dengan bakar. Kalau bakar bahagian atas kek tu maybe agak keras dan mungkin bahagian tengah kek tu lambat sikit nak masak. Nak sedap lagi baik kukus lagi rasa moist.Kali ni mira buat simple je. Bahagian toping tak sempat nak buat. Nanti lain kali lak nak buat toping tu.



Taraaa ~ ni la cupcake untuk percubaan pertama. Yang ni tak naik kembang sangat sebab dalam cawan tu mira letak sikit je, bukan apa mira takut dia limpah lak. Tapi still jadi kek ni hehe.





Ni cupcake yang last. Yang ni memang naik sebab hampir letak penuh dalam cawan tu hehe.



Ok la itu je. Lain kali resepi lain pula :D








Sunday, April 15, 2012

Renungan bersama~



Tak perlu kata apa-apa, senyum :)










SEGMEN : blogwalking + follow by hajar



Assalamualaikum.
Malam ni mira kena tag oleh AMY untuk join "SEGMEN : blogwalking + follow by hajar". Terima kasih sebab sudi tag mira. Huhu ok kali ni mira nak tag 3 orang je.








SYARAT :

1- wajib follow blog hajar

2- buat entry bertajuk " SEGMEN : blogwalking + follow by hajar "

3- letak banner kat atas tu dalam entry dan link kan kat blog hajar ni

4- wajib tag kat blogger lain min 3 orang dan max suka hati korang dan mereka mesti diberitahu.
# kepada siapa yg berjaya tag PALING RAMAI maka akan mendapat RM30.00 top up untuk pengguna celcom, digi, maxis

5- expired date : 30 april 2012 , 6 p.m

6- dah siap, hantar link entry tu kat comment ye. inform hajar yg korang join segmen ni.





Saturday, April 14, 2012

Sudah Cukup Sudah :')



Salam petang. Mira baru je balik dari kenduri rumah pak sedara kat kampung. Tadi masa nak balik rumah, mira terdengar satu lagu ni. Huhu masa dengar ni tetiba lak hati ni rasa sebak pula dengar lagu ni. Lirik lagu ni memang best sangat. Teringin juga nak tahu tajuk lagu ni. Dengar pun dekat korus dia dah. Last-last tanya adik tajuk lagu ni. Rupa-rupanya Sudah Cukup Sudah dari Nirwana band. Mira suka sangat sdekat korus dia. Lagu dia ni memang buat mira hanyut je. Huhu ni mira kasi lirik dia :)



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Korus:
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Telah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu







Friday, April 13, 2012

''Segmen:Blogwalking & Saya nak masuk Bloglist Promosi Blog"




Pecinta Pink^^

Salam malam semua. Tadi time jalan-jalan dekat blog, mira terjumpa satu entry ni kat blog Amalina. So apa lagi mira pun nak join juga la segmen yang dibuat oleh Akma ni. Jom ramai-ramai kita join segmen ni ^^

~ adios amigos...





1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn





Salam. Nampak tak banner kat atas ni? Kali ni mira di tag oleh Mina. Terima kasih sebab tag akak. Huhu rasanya ni kali ketiga kot mira join GA ni. Apa-apa pun ni syarat-syarat untuk join GA ni.


Syarat-syarat penyertaan

1. Buat satu entry pasal giveaway ni. .tajuknya ialah 1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn
2. Letak banner yang kat atas tu dalam entry korang then linkkan kat blog ni.
3. Follow blog ziha. .tak nak takpe. .tak pakse pun. .:D
4. Like fan page blog Nazihah Hsn. .sama jugak. .takde sebarang paksaan. .
5. Tag seberapa ramai kawan yang boleh. .kalo boleh. .biar diowg taw. .heheh. .at least 4 orang. .
6. Last but not least. .tinggalkan link blog korang kat komen entry ni. .

Hadiah-hadiah penyertaan

1st prize
Pensel case hand made with topup RM 10

2nd prize
Pensel case hand made with topup RM5

3rd prize
Pensel case hand made


Cuba korang semua tengok hadiah tu. Best jugak tu. Tak rugi kan kalau join. Hehe lagi pun comel je pencil case yang dia buat. Sebab utama mira nak pencil case tu, because mira suka pencil case hand made, lagi pun ianya kreatif dan comel sangat. Lebih-lebih lagi kalau warnanya yang soft je. Kalau mira dapat memang mira takkan kasi dekat orang lain dah. Memang jadi hak milik mira sendiri. Hehe memang tamak betul . Orang yang mira nak tag ialah:

Sis92
Amy
Yana
Ain






Luahan Hati Seorang Wanita :)









“ Buat bakal imamku, akan ku persiapkan diriku sebelum kau menikahiku, agar tibanya saat ijab kabul itu, aku takkan memberatimu memikul dosa-dosaku, dosa auratku, dosa lidahku. Aku mengharapkan solehmu, meskipun aku bukanlah solehah, akan ku cuba jadi isteri solehah, penyejuk mata, pendamai hatimu agar kita sama-sama mencapai maRdhatillah. Aku impikan tahajudku sebagai seorang makmum kepada seorang lelaki bernama suami. Yang ingin dibimbing itu aku.”






Air mata Hamba Allah




Salam tengah hari semua. Hari ini mira nak tanya sikit, pernah tak kita MENANGIS kerana :

~ Takutkan Allah?

~ Takut dengan api neraka Allah?

~ Dosa kita dengan Allah?

~ Menangis kerana rindukan syurga Allah?

~ Menangis rindukan kekasih Allah (Nabi Muhammad S.A.W & Para Anbiya')?

~ Menangis takutkan azab kubur?

~ Menangis kerana melanggar perintah Allah?

~ Berapa kali setiap kali DOA kita menangis?

~ Berapa kali tiap kali SUJUD kita menangis?

~ Berapa kali kita bangun SOLAT SUNAT TAUBAT dan menangis?

~ Berapa kali kita menangis apabila BACA KISAH TENTANG API NERAKA?

~ Berapa kali kita menangis tiap kali BERZIKIR akan kebesaran Allah?

~ Dan berapa kali kita menangis KERANA Allah?






P/S: Menangislah, kadangkala manusia terlalu sombong untuk menangis..lalu untuk apa air mata dicipta, bukan hanya bahagia yang ada di dunia, air mata diciptakan bukan untuk dikeluarkan untuk sesuatu yang tidak bermanfaat, bukan untuk kekasih yang tidak halal buatmu tetapi hanya untuk Dia.. terima kasih Allah kerana menciptakan air mata ini..


Sujud dan Menangislah Kerana Allah..




Thursday, April 12, 2012

Header untuk adik sendiri





Salam tengah hari semua. Dah makan lunch ke? ermm mira belum lagi. Tunggu adik-adik balik sekolah dulu. Makan skali la katakan. Hehe (tetiba jadi baik dengan adik-adik). Hari mira tak kena masak (happy sangat! haha) sebab umi kata hari ni tak payah masak, dia suruh habiskan lauk nasi minyak semalam. Ehem2 jangan fikir bukan-bukan plak. Semalam family mira buat kenduri kecil-kecil je. Ajak family terdekat buat sembahyang hajat dan baca yaasin je. Hehe bukan majlis apa-apa k !? Tujuan

kenduri semalam tu hanya nak merapatkan hubungan keluarga je. Memang setiap bulan kami akan buat macam ni. Pergi rumah ke rumah family lain. Semalam ada setengah family sengaja nak mengusik mira. Huhu mereka cakap kenduri semalam kenduri mira. Haha alahai memang malu dibuatnya . Mereka cakap kenduri tunang la, kahwin la. Hehe tak sabar sangat dah ke nak dapat menantu umi oii. Kalau jadi
betul pe salahnya kan. (Gedik nak kahwin sangat la tu. HAHA). Doa ibu itu memang membawa berkat. Manalah tahukan lepas study terus kahwin ke. Hehe. Cup cup cup kita dah lari dari tajuk ni. Hehe berangan je lebih mira ni . Ok balik pada asal tajuk ni. Sebenarnya mira nak cerita pasal header je pun. Mira ada buat header untuk adik sendiri. Dia dok sibuk paksa mira suruh buat header. Lastly dapat buat gak. Just a simple header je. Tak reti sangat nak buat yang comel-comel sangat ni.




Taraaaa ~




Ni la header yang mira buat. Simple sangat-sangat header ni. Tapi adik mira ni tak letak lagi dalam blog dia. Tak sempat nak edit lagi. Kalau ada masa baru nak edit yang dia punya. Hehe mira suka plih warna yang soft je untuk buat header ni. Tak suka warna yang garang sangat. Kalau yang soft sejuk je mata memandangkan. So sebab tu la mira pilih warna pink, biru dan coklat gitu. Lagi pun mira ni macam budak je, suka gambar kartun yang kiut miut ni. Hehe. Ok la itu je yang mira nak update hari ni.