Thursday, December 8, 2011

REVIEW : ST. Ives apricot scrub



Assalamulaikum w.b.t


Alhamdulillah...sebab diberi peluang untuk menconteng kat blog

setelah sekian lamanya blog ni terbiar je..

kecian kat blog ni dah banyak sarang labah-labah ekeke :D

rindu sangat2 nak berblog ni

tapi disebabkan jadual terlalu padatlah

mira tak dapat nak update apa2 pun huhu..

ini pun ambil masa skit nak taip jugak

apa2 pun..asal dapat tulis pun jadi lah :D

ermm entry kali ni pasal

REVIEW : ST. Ives apricot scrub

ehem2 ni pasal kecantikan jap

belum pernah buat entry pasal kecantikan ni ^_^

ok..baru2 ni mira saja jalan2 kat KB mall

maklum lah usm pun dekat je kt mall tu..

mira pergi pun last minute rancang nak pegi..

lepas ronda2 dalam KB mall tu,

mira singgah la dekat Guardian..

korang pun tau kan situ tempat beli barang penjagaan kulit

and everything lah..

pusing2 dalam tu terjumpa lah satu barang ni...





yang ni la mira beli...hehe

ST. Ives apricot scrub : blemish + blackhead control

sebenarnya dah lama nak try benda ni..

tapi rase takut lak..maklum la tak biasa sangat

cuba nama yang pelik2 ni..

masa mira beli ni guardian tengah wat promosi

so, mira rebut je la nak beli alah ni :D

masa harga promosi tu dalam RM18.61

kira macam murah la tu..kalau ikut harga asal

dalam RM 22++ something gitu..

scrub ni ada 3 jenis..antaranya yang kat atas tadi dan

yang kat bawah ni...


yang ni nak renew + tegang kan balik kulit muka kita


yang ni lak untuk biasa2 je..

so..dalam banyak2 jjenis ni mira amek yang

ST. Ives apricot scrub : blemish + blackhead control

sebabnya yang ni lebih sesuai untuk kulit mira ^^

1st time guna benda ni, kulit jadi smooth je..

hehe rasa best je sentuh kulit muka ni

nama pun scrub..mestilah benda ni buang sel2 mati

di samping itu dia gak control blemish + blackhead

Alhamdulillah..benda ni tak de lah merosakkan kulit mira..

kalau sesetengah orang maybe tak boleh kot..

maybe gak kulit seseorang tu sensitif..

so..kalau siapa2 yang berminat boleh la cuba :D

key ingredient nya adalah


APRICOT »
APRICOTS are known to contain one of the highest levels of carotenoids (think vitamin A) and super-effective antioxidants. All of this natural power might seem, well, too powerful, but they are actually quite gentle and nourishing and they help make fresher, more nourished skin beautifully possible.
CORN KERNEL MEAL »
CORN KERNEL MEAL is actually flour ground from dried corn. It’s a soft, but gently powerful all-natural exfoliant that promotes skin cell turnover and regeneration. Cornmeal makes softer-feeling, fresher skin possible.
WALNUT »
WALNUT is known for its hard shell, but when it’s ground, it becomes an amazingly effective, all-natural exfoliant ingredient in our scrubs. Not only are walnuts plentiful on the planet, they also help newer, healthier skin come to the surface
maaf ek mira malas nak translate bahan2 dia..

hehe kalau tak faham gak..korang translate la sendiri :P

korang pun tahu kan khasiat buah aprikot ni

ia amat bagus untuk kulit kita tau..

so tak rugi la korang mencubanya ! ^_^

okey lah..banyak sangat berceloteh ni..

nanti mira buat mira entry lain lak

~ bye2 ^_^




No comments:

Post a Comment